UCAPAN PENGARAH


JOM BINA NEGARA KAMI BERSAMA

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Bagi pihak Kolej dan juga Pengurusan kolej , saya ingin mengucapkan selamat datang kepada semua pelajar kami, ibu bapa dan keluarga ke Kolej Vokasional Gerik.

Kami di Kolej Vokasional menghargai nilai persahabatan dan hubungan rapat. Begitu juga kami berharap ibu bapa dan pelajar akan juga sentiasa menghargai nilai yang sama dalam usaha kita untuk hidup dalam aman dan damai.

Kami benar-benar berharap bahawa pelajar kita akan mengikut contoh daripada para pemimpin pelajar dan mereka yang cemerlang bukan sahaja dari sudut akademik tetapi juga dalam aktiviti ko -kurikulum.

Dipilih daripada kalangan sejumlah besar pemohon untuk memasuki Kolej Vokasional adalah sesuatu yang berharga dan tidak membuang peluang ini. Merebut peluang semasa anda mempunyainya, sentiasa memberikan yang terbaik , tidak pernah berputus asa, dan aktif dalam mencari pengetahuan yang anda perlukan .

Menjadi model peranan individu yang berpengetahuan yang akan membangunkan negara ini bersama-sama pada masa akan datang sebagai kesinambungan dan kemampanan kedaulatan dan kejayaan negara bergantung kepada anda.

Akhir sekali, saya memohon ibu bapa dan keluarga untuk terus masuk kolej Vokasional Gerik dalam menggalakkan anak-anak kita untuk bekerja keras ke arah kejayaan. Sentiasa meluangkan masa untuk bersama dengan mereka untuk memastikan bahawa mereka sentiasa berusaha untuk menjadi pelajar cemerlang terutamanya dalam kehidupan kampus mereka yang jauh berbeza dari sekolah atau kehidupan matrikulasi kerana ia memerlukan banyak disiplin diri dan kerja keras yang berterusan.

Ibu bapa juga perlu memantau pencapaian akademik anak-anak mereka , dan bersama-sama dengan universiti memastikan bahawa mereka akan terus berusaha untuk berjaya dalam kehidupan mereka(KAMAL BIN MAT SABRI)
Pengarah, Kolej Vokasional Gerik